Ibrahima Sissoko is de directeur-generaal van de firma Hilt Technology. Dit IT-service- en -adviesbureau levert consultants gespecialiseerd in bedrijfsinformatie en software-integratie. Dankzij de snelle en flexibele financiering van Edebex kon hij zijn bedrijf verder uitbouwen, terwijl de banken zijn ontwikkeling net afremden.

Met welk soort liquiditeitsproblemen krijgt u het vaakst te maken ?

In 2015, toen we het bedrijf hebben opgericht, zijn we begonnen met één, en vervolgens twee en drie consultants die we met eigen middelen hebben gefinancierd. De consultant begint aan een opdracht op een tijdstip T, en dertig dagen daarna pas wordt daar een factuur voor opgesteld. Nog eens 45 dagen later wordt die dan betaald. Maar de consultant zelf moet meteen betaald worden voor zijn werk. Dus hoe meer de activiteit groeit, hoe meer je geconfronteerd wordt met liquiditeitsproblemen. Om daarmee om te gaan, moesten we oplossingen vinden en onze eigen middelen volstonden niet langer.

Waarom hebt u een beroep gedaan op Edebex ?

We stootten al heel snel op een kasprobleem en gingen op zoek naar verschillende oplossingen. De bank stelde een toegestaan debetbedrag van € 5000 voor, maar dat volstond niet voor onze behoeften. Daarna hebben we factormaatschappijen en factoring overwogen. Daar waren we niet zo vertrouwd mee, en dus zijn we op zoek gegaan naar informatie. Toen we ‘factor’ googelden, zijn we op de website van Edebex terechtgekomen. We hebben het thema wat bestudeerd, zijn op zoek gegaan en hebben wat telefoontjes gedaan. We kwamen terecht bij een heel sympathieke medewerker, die ons de werking heeft uitgelegd: het enige wat we moesten doen, was ons inschrijven en eigenlijk komt het gewoon neer op een marktplaats voor facturen. In het begin geloofden we er niet echt in, dus hebben we het eens uitgetest met één enkele factuur. Maar toen we zagen dat het werkte, volgden al snel een tweede en een derde. Momenteel wordt 50% van onze facturen gefinancierd door Edebex. Dat heeft ons in de eerste plaats de mogelijkheid geboden om ons te ontwikkelen. Heel belangrijk. Als we deze oplossing voor onze kaspositie niet hadden gehad, denk ik niet dat ons bedrijf op dit moment al zo groot zou zijn. We zijn gestart met één consultant. Ondertussen zijn dat er al 21.

Wat bevalt er u aan de diensten van Edebex ?

Een van de sterke punten van Edebex is het platform, de beschikbaarheid en het feit dat we onze facturen kunnen uploaden en dat ze gedematerialiseerd worden. En er is natuurlijk ook het feit dat we een vaste contactpersoon hebben die zich van begin tot einde om ons dossier bekommert, dus tot aan het moment van de financiering, en het feit dat we elke keer alternatieve oplossingen vinden.

Zou u Edebex aanraden aan anderen ?

Eerlijk waar, ik ben enorm tevreden over de service van Edebex, dat ons gedurende onze volledige ontwikkeling heeft bijgestaan.

Op zoek naar liquiditeiten voor uw onderneming?

Edebex - gestion financière -un comptable vérifie les résultats

En als u uw facturen nu eens zou verkopen?

Door uw facturen te koop aan te bieden op het platform van Edebex, kunt u snel over de liquiditeiten beschikken die u nodig hebt. Bovendien kan dat in alle veiligheid, want Edebex staat zelf in voor het incasso van de vorderingen die u op zijn platform verkoopt.

Wilt u graag weten hoeveel de verkoop van een factuur u kan opleveren?

Doe de test!