Een oplossing voor uw overtollige liquide middelen

Koop facturen aan en geniet zo
van een mooi rendement.

Edebex - acheteur - investisseur

Waarom Edebex u op het lijf geschreven is?

Beschikt uw onderneming over overtollige cash die u wil rentabiliseren maar tegelijk toch op een liquide manier aanhouden? Edebex biedt u een nieuwe manier om uw thesaurie beter te beheren.

Rendabel

Het rendement bedraagt gemiddeld 6% op jaarbasis.

Veilig

Uw investering wordt gegarandeerd tot 90%.

Liquide

Uw geld wordt slechts enkele weken geïnvesteerd.

Eenvoudig

U investeert in een paar muisklikken.

Solidair

Uw investering geeft zuurstof aan de economie.

Hoe werkt Edebex ?

1

U schrijft zich in op My Edebex via een paar muisklikken.

2

Bedrijven met nood aan financiering (de verkopers) sturen een of meerdere facturen door naar Edebex.

3

Edebex voert een grondige audit uit van de factuur en van de debiteur. Eén element van deze audit is de controle van de kredietwaardigheid van de debiteur bij Euler Hermes, marktleider wereldwijd in de sector van kredietverzekeringen.Enkel bij een positieve audit wordt de factuur te koop gesteld.

4

U koopt de factuur. De verkoper biedt u een korting op de nominale factuurwaarde die varieert in functie van de kredietwaardigheid van de debiteur en de looptijd van de factuur. Deze korting vormt uw rendement.

5

Op vervaldag betaalt de debiteur het nominale factuurbedrag aan u, als nieuwe eigenaar van de factuur. Het verschil tussen het aankoopbedrag en de nominale waarde van de factuur vormt uw rendement.

De veiligheid van uw investeringen, onze prioriteit

Edebex heeft enkele veiligheidsmaatregelen getroffen om de risico’s op onbetaalde facturen gekocht door de investeerders te beperken:

1.  Voor elke verkoop wordt de kredietwaardigheid van de debiteurs gecontroleerd bij Euler Hermes, de Europese leider op gebied van kredietverzekeringen. Debiteurs die een risico vertonen worden uitgesloten. Dankzij deze voorafgaande kredietwaardigheidsstudie, is het percentage onbetaalde facturen op Edebex minder dan 1%.

2.  Al onze facturen zijn verzekerd door Euler Hermes. In geval van insolvabiliteit van de debiteur, garandeert Euler Hermes u een terugbetaling van 70 tot 90% van het bedrag van de factuur afhankelijk van de rating van de debiteur.

Facturen aankopen via Edebex : Hoeveel kost het ?

Uw jaarlijks lidmaatschap van de Edebex marktplaats

Om facturen te kunnen kopen op de marktplaats, betaalt u een jaarlijkse bijdrage.

150€ (excl. btw)

Per jaar

Supply Chain Finance